Ravioli met spinazie-ricottavulling in een tomatensausje met quorn.

Nog eens ééntje speciaal voor mijn veggie-vriendjes, voor de 40dagenzondervlees’ers, voor de regelmatig-eens-geen-vlees-omwille-van-de-voetafdrukkers en voor de pastaliefhebbers

afgewerkt

afgewerkt

Ravioli met spinazie-ricottavulling in een tomatensausje met quorn.

’t Was op verzoek van Anouck dat ik het nog eens maakte. ’t Was zo lekker dat ik het met de wereld wil delen.

Voor de pasta reken in 1 ei persoon, daar voeg ik wat zout aan toe en meng dit met bloem voor wit brood. (ik weet het, met volkoren bloem zou het gezonder zijn, maar ’t is zo lekker op deze manier ) Eerst meng ik dit met een vork, daarna grondig kneden.  Ik hoor hier en daar al iemand vragen : hoeveel bloem? Ewel, ik weet het niet. Tot het deeg niet meer aan mijn handen plakt. Wil je daar echt een gewicht op plakken? Eén adres : google! Mijn mentor was een Italiaanse mama, zo’n 15 jaar geleden.

pastadeeg

pastadeeg

Zonder een pastamaker rol je dit uit met de deegrol. Dit deed ik ook in mijn beginjaren als pastamaker. Wil je je een pastamaker aanschaffen : koop een dure. Alleen deze zijn degelijk en gaan een leven lang mee. (niet in ’t water stoppen hé)

De vulling : verse spinazie koken (zonder water toe te voegen, er komt genoeg vocht uit de spinazie ) met een beetje zout. Deze goed laten uitlekken en uitwringen (!!!!!!!) en mengen met de ricotta. Zijn de kinderen in de buurt dan is zowel de vulling als de pasta maken niet zonder risico : het gevaar bestaat dat er maar de helft meer overblijft.

vulling

vulling

Wil je dit maken, begin op tijd. Om de vulling en de pasta om te vormen tot ravioli heb je toch wel wat tijd nodig. Bovendien, hoe rustiger je dit kunt doen, hoe sneller het gaat. Haast en spoed is zelden goed. Hier kan dit resulteren in onvoldoende gesloten ‘kussentjes’ of met het wieltje over de vulling rijden i.p.v over de pasta. Beiden : miserie. (been there, done that. Ik begin er niet meer aan als de tijd een probleem kan zijn)

ravioli

ravioli

De saus  : ajuin aanstoven in olijfolie. Daar quorngehakt aan toevoegen. Gewoon gehakt kan uiteraard ook maar is voor dit gerecht absoluut geen meerwaarde. Tomaten in stukjes gesneden hieraan toevoegen, samen met een groentenbouillonblokje (we blijven gaan voor de veggieversie). Als kers op de taart voegde ik de ‘Bruchetta’ van Oil & Vinegar toe. Een zaligheid om met de producten van deze winkel te werken! Indien nodig voeg ik daar een beetje water aan toe om net de juiste structuur te hebben. Uiteindelijk voegde ik er ook nog een beetje olijfolie met basilicum aan toe.

saus

saus

Voila. Ravioli koken. Alles op het bord gooien en een beetje gemalen kaas erbij (had ik een blok parmesan gehad dat waren het parmesanschilfers, maar met gemalen emmentaler is het zeker ook lekker.

Een lichte rode wijn erbij en mmmmmm………….

En ik : volkomen ontspannen door het koken en helemaal in de wolken door de reacties van mijn huisgenoten.

afgewerkt

afgewerkt

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s