Wie? Winok? Winokio? Kapitein Winokio !!!

Voor wie ’t nog niet wist : ten huize Lawaese-Couvreur zijn we fan van Kapitein Winokio.
’t Begon allemaal 10 jaar geleden. Ik had nog geen kinderen. (jaja, Anna wordt 10 eind januari). Ik zag een item op het nieuws over een artiest die, in samenwerking met muzikanten van verscheidene pluimage, ouderwetse kinderliedjes in andere uitvoeringen goot.

Dat moest ik hebben!

Ondertussen zijn we 10 jaar verder, heet die artiest hier binnenshuis ‘de Winok’ of ‘de kapitein’ en heb ik een winokschap in mijn grote kleuterkast. (4 berencd’s, Kapitein Winokio lacht, proeft, speelt en danst, Herfst, Lente, Winter, Zomer, Kapitein Winokio zingt 10 broodnodige liedjes, 10 hits van vroeger, 10 beestige liedjes, Kapitein Winokio is van de wereld, Handjes draaien en Koekenbakken vlaaien, Speelplaatsliedjes, De tafels en J’aime La Vie, Radio Winokio, Winokio Teevee, Levende liedjes , …..)

winokkast

Zoals jullie wel weten, haalde ik er ook nog een diplomaatje bij en is ‘de Winok’ dus mijn beste vriend in muzikale momenten. Dankzij hem is het nooit moeilijk om een liedje te vinden binnen een thema. Neen, ’t is zelfs moeilijk om niet dagelijks een liedje aan te brengen en om , in een ander gamma, een liedje te vinden dat even goed is. Want, ik wil de blik van mijn kleuters verrijken, niet verengen hé. Iets anders moet ook. Maar ’t moet minstens even goed zijn dus. Sorry Studio 100, meestal vallen jullie uit de boot (heb je hem, de boot???)

En voor wie ’t nog niet wist : ’t is besmettelijk!

Eén voor één worden mijn kleuters besmet. Soms zo erg, dat zelfs hun ouders besmet worden. Vriendjes van de kinderen worden besmet, meters en peters worden besmet, …
Dus de eerste keer dat we de kapitein en zijn matrozen in levende lijve zagen aanmeren, waren we nog met ons 4 alleen. Ondertussen zagen we hen op Polé Polé Beach, op Ten Vrede, op Baai Baai, op een festivalleke waarvan ik de naam vergeten ben. En ook in verschillende culturele centra en 4 keer (vier keer) in mijn geliefde AB.
We zaten in de opnames van 4 afleveringen van de Notenboot en zijn duidelijk herkenbaar op de dvd van de eerste 2 berenconcerten.

Dus, voor de 4e keer naar den AB. Deze 4e keer, waren we niet meer met ons 4. We waren met 20.
Met 20 vul je al makkelijk een coupeetje op de trein naar Brussel.

trein

Sorry mensen dat ik jullie besmet heb, maar als ik jullie gezichten bekeek, denk ik dat jullie me niets kwalijk nemen. Ik genoot ervan om jullie te zien genieten.
En voor wie ’t nog altijd niet wil geloven : kijk en oordeel.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Wie? Winok? Winokio? Kapitein Winokio !!!

  1. Kapitein Winokio is leuk! Toen ik nog studeerde voor leekracht lagere school gebruikte ik dat vaak! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s