Varkenshaasje met Philadephia en Gandaham en een zalfje van pompoen

Toen ik dat gezin met zwangere moeder uitnodigde om een hapje te komen eten, moest ik toch even nadenken. In een visgerechtje had ik geen zin, veggie doen we liever onder ons 4 en vlees mocht dus niet rosé zijn.

Het zou Ardeens gebraad worden met een saus op basis van bruine Leffe.

Maandag ging ik het proberen, helaas, geen bruine Leffe in huis. Dan maar even creatief in de keuken.
Neem een varkenshaasje en snij dat open. Vullen met een plakje Gandaham en Philadelphia light en bindt dat weer dicht.
Dichtschroeien in de pan en dan een 25tal minuten op 180° in de oven met een paar blokjes boter erop.
De braadresten losmaken in de pan. Een lepel of 2 van die Philadelphia toevoegen en laten smelten. 400ml rundsbouillon erbij. Ondertussen in een andere pan spekreepjes bakken en dan aan de saus toevoegen. Dit indikken met bruine roux. Bijkruiden hoefde niet.

“Mama dit moet je nog maken” was de reactie, dus :

???????????????????????????????

Pompoencreme :

Pompoenvlees in kleine stukjes een 20tal minuutjes koken in kippenbouillon.
Afgieten en in de blender.
Kruiden met peper en zout, blenderen met net genoeg boter en limoenolijolie (Olio di oliva al limone e salvia/ oil & vinegar, een cadeautje van andere lieve mensen) tot het geheel een heel mooi glad en smeuïg zalfje is.

pompoencreme

Daarbij gewokte worteltjes, met 2 soorten raapjes en kroketjes.

Dank voor de leuke avond, lieve gasten!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s